ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ 3ΗΜΕΡΗ(Αναχώρηση: 3,17,21,28/12 & 4/1)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ  3ΗΜΕΡΗ(Αναχώρηση: 3,17,21,28/12 & 4/1)

3ήμερη Οδική Εκδρομή

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ - ΝΥΜΦΑΙΟ

 

 

1Η ΜΕΡΑ Παρασκευή ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ


Αναχώρηση από τα γραφεία μας στο Σύνταγμα νωρίς το πρωί. Με ενδιάμεσες στάσεις από Καρδίτσα, Τρίκαλα θα καταλήξουμε για γεύμα στην όμορφη Καλαμπάκα στα ριζά των Μετεώρων.Άφιξη το απόγευμα στη Καστοριά. Ελεύθερο απόγευμα στην πόλη της Καστοριάς .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ Σαββάτο
 ΠΡΕΣΠΕΣ – ΨΑΡΑΔΕΣ – ΑΓ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο .Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες.

Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ ,ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας και χωρίζονται μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα προσχώσεων που έχει δημιουργηθεί από το ρεύμα του Αγίου Γερμανού.

Στη Μικρή Πρέσπα με νερά ρηχά και ήρεμα διαβιούν οι αργυροπελεκάνοι. Ξεκινάμε με πρώτη μας επίσκεψη στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ κεφαλοχώρι με πέτρινα αρχοντικά, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα στο όρος Βαρνούντα όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα.

Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τα’ Αλβανικά σύνορα, τους ΨΑΡΑΔΕΣ για επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 19ου αιώνα.

Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ που επί πολλά χρόνια όταν πάγωνε η λίμνη οι δυσκολίες των λιγοστών κατοίκων ήταν τεράστιες ενώ τώρα με τη νέα πλωτή γέφυρα είναι καλύτερα.

Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις είκοσι τρεις βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα.

Κατόπιν επιστροφή στην Καστοριά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη Καστοριά η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά και περίπου 60 βυζαντινές εκκλησίες .

Η σημαντικότερη είναι η περίφημη Μονή Μαυριώτισσας κοντά στην λίμνη.

Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ Κυριακή ΝΥΜΦΑΙΟ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» 


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Νυμφαίο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους φυσιολάτρες και ζωόφιλους. Θα πάμε πρώτα στον ΑΕΤΟ το Κέντρο Ενημέρωσης για την αρκούδα (προαιρετικά) και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο

πανέμορφο ΝΥΜΦΑΙΟ και στο ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Το Νυμφαίο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.350 μέτρα αποτελεί Πανελλήνιο πρότυπο ανάπτυξης με ήπιο τουρισμό και προστασία περιβάλλοντος.

Μαγικό τοπίο για περιπάτους. Από το χωριό, με ένα μονοπάτι φαρδύ πλακόστρωτο – 1χλμ. – όσοι θέλουν θα πάνε πεζοί στο Περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος».

Μέσα σε δάση οξιάς και σε έκταση 100 στρεμμάτων φιλοξενούνται ζώα που αδυνατούν να επιβιώσουν και να ενταχθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Υπάρχει ειδικό περίπτερο και ξεναγός που ενημερώνει (προαιρετικά) και οδηγεί τους επισκέπτες στο χώρο φιλοξενίας των ζώων. Εμπειρία μοναδική.

Συνεχίζουμε για την πανέμορφη παραδοσιακή Σιάτιστα και στάση για μεσημεριανό γεύμα και βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό . Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις και τέλος εκδρομής

Αναχώρησεις:

Δεκέμβριος --> 3, 17, 21 & 28/12

Ιανουάριος 2022 --> 4/1

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν
Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Καστοριά με πρωινό μπουφέ
Ημιδιατροφή 
Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου
Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης    
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία
 
 
 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

210 9020016

3 ημέρες / 2 νύχτες
από 175,00€ 170,00€/ ΔΙΚΛΙΝΟ