Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας - Λίμνη Δόξα - Porto Rio

Αναχώρηση στις 07:50 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για τη Στυμφαλία όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Περιβάλλοντος (έξοδα ατομικά) που επιδιώκει να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, εστιάζοντας στην αρμονική συνύπαρξή τους σε έναν από τους ομορφότερους υδροβιότοπους του ελλαδικού χώρου. Συνεχίζουμε για το ονειρικό τοπίο της λίμνης Δόξας στην καρδιά της Αρχαίας Φενεού. Εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά σε ομορφιά ακόμα και την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία! Σημείο αναφοράς, στο κέντρο της λίμνης, το πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, προσβάσιμο ακόμα μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου που λειτούργησε ως μυστικό αρχηγείο κατά την Επανάσταση του 1821. Θα δοκιμάσουμε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, παραγωγής των μοναχών και θα προμηθευτούμε ξακουστά φασόλια γίγαντες, φακές υψηλής διατροφικής αξίας και βεβαίως φάβα Φενεού. Θα έχουμε χρόνο για γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής και θα καταλήξουμε στο PORTO RIO HOTEL 4* στο Ρίο Πατρών. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ με μουσική από D.J., γλέντι ως αργά!

 

Ημέρα 2η: Πατρινό Καρναβάλι ..για ΠΑΝΤΑ!

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση αργά για την πόλη της Πάτρας, που σήμερα έχει την τιμητική της. Η μεγάλη παρέλαση με τα εντυπωσιακά άρματα, οι χιλιάδες χορευτές, οι ακόμα περισσότεροι θεατές, οι σοκολατορίχτρες, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, τα “μπουρμπούλια”, τα δεκάδες πάρτυ, ο χαρτοπόλεμος και όλο το κρυμμένο μυστήριο πίσω από κάθε μάσκα, συγκεντρώνονται σε μία πόλη που ξέρει να το απολαμβάνει μοναδικά! Το βράδυ Αποκριάτικο δείπνο με ζωντανή μουσική – ορχήστρα για γλέντι και χορό μέχρι αργά!

Ημέρα 3η: Οδοντωτός - Αγία Λαύρα - Καλάβρυτα - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα με φρέσκια λαγάνα, νηστίσιμα και μη. Αναχωρούμε από το φιλόξενο Porto Rio γιατί η εμπειρία της ανάβασης από το Διακοπτό μέχρι τα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό μας περιμένει. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού, θεωρείται η πιο θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων με οργιώδη βλάστηση από πλατάνια και έλατα, γεφύρια, μικρά τούνελ και πέτρινα σπιτάκια. Απλά συγκλονιστική! Θα συνεχίσουμε για την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, το λίκνο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που σύμφωνα με τις διηγήσεις αποτέλεσε ορόσημο για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Χωρίς καμία αμφιβολία ο πολυτιμότερος θησαυρός που βρίσκεται στο μοναστήρι είναι το Λάβαρο της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σημαία του Ελληνικού Έθνους, που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και όρκισε τους αγωνιστές. Είναι επίμηκες ορθογώνιο και πάνω εικονίζεται η Κοίμησις της Θεοτόκου. Παρά τις πυρκαγιές και λεηλασίες που έγιναν στο μοναστήρι, το Λάβαρο επέζησε και σήμερα διαφυλάσσεται σε ειδική θήκη, αποτελώντας στις μέρες μας έναν πολύτιμο Εθνικό θησαυρό. Επιστρέφουμε στα Καλάβρυτα, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ορεινά μας θέρετρα με υπέροχη πλατεία, πολλά καφέ και ταβέρνες. Χρόνος για γεύμα και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση και τις καλύτερες αναμνήσεις!